Veelgestelde vragen

Omdat het voor velen nog relatief onbekend is wat ik precies doe, heb ik hier een overzicht van veelgestelde vragen voor je gemaakt. De vragen gaan bijvoorbeeld over:

  • waarom is ontspanning zo belangrijk?

  • wat is energetisch werken en afstemmen?

  • ik woon te ver weg, doe je ook sessies op afstand?

  • waarom zang en muziek?

Mocht je tóch nog een andere vraag hebben, dan kun je die via onderstaand formulier stellen. Ik beantwoord alle vragen met Liefde!


VEELGESTELDE VRAGEN

* Bij ons in de buurt wordt er muziekles gegeven voor het jonge kind. Dat kan ik toch ook gewoon doen? 

– Ja, dat kun je zeker ook doen! Graag zelfs – als het passend voelt – want hoe meer muziek, ontspanning en plezier met je kindje, hoe beter! Het verschil zit hem echter in 2 dingen.

1: de persoonlijke aanpak. Een Magische MuziekSessie is VOLLEDIG afgestemd op de behoeften van jou en je kindje. De VerbindingsSpellen maak ik op maat en alle liedjes die ik (samen met jullie) zing, is op afstemming ingezet. Daarbij werk ik energetisch, dat wil zeggen: tijdens het zingen heel ik wat geheeld mag worden, wat jou en jouw kindje veel goed zal doen op diepere lagen van je Bewust-Zijn.

2: je zoekt juist de drukte op. Vaak is een muziekles heel erg leuk, maar ook rumoerig, chaotisch en druk. Dit kan juist averechts werken voor jouw kindje, omdat jullie al zoveel spannende en drukke dingen meemaken bij (medisch) specialisten. Als jouw kindje behoefte heeft aan rust en ontspanning, dan kan een muziekles met andere kinderen erbij (en dus wat meer ‘herrie’ en hardere geluiden) te veel van het goede zijn.


* Waarom een MuziekSessie, en niet ‘gewoon’ therapie of coaching? 

Zang en Muziek zijn de ideale middelen om ontlading te bieden aan kinderen (vooral kinderen die nog niet kunnen praten) en volwassenen. Kijk maar eens hoe geraakt je je kunt voelen tijdens het luisteren van een rustig lied over de liefde, terwijl je kindje net is geopereerd. Zonder woorden, zonder taal maakt muziek iets in je los, wat je (lang geleden) weg hebt gestopt. Muziek Heelt, Verbindt en Ontspant. Het maakt verdriet weer zichtbaar en helpt de bijbehorende spanning afvoeren. Het is een prachtig medicijn voor iedereen die ontlading kan gebruiken.

Door het samen zingen, wordt (onder andere) het gelukshormoon endorfine aangemaakt, die op zijn beurt de aanmaak van het stresshormoon cortisol tegenhoudt. Dit stresshormoon ontstaat bij veel spanning/stress en kan op de lange termijn schadelijk zijn voor ieders gezondheid.

Daarbij zing ik voor jullie in afstemming de gekozen liedjes. Er gebeurt tijdens het zingen veel op energetisch niveau: ik maak een Liefdevolle Verbinding met jullie energie. Zo kan ik jullie precies geven wat nodig is en zul je met nieuwe, lichte energie naar huis gaan. 


* Je hebt het steeds over ontlading en ontspanning. Waarom is die ontspanning zo belangrijk? 

– We maken allemaal dingen mee in ons leven die ons spanning en stress geven. Daar is helemaal niks mis mee, in tegendeel: er worden stofjes aangemaakt die er voor zorgen dat je in tijden van stress kunt overleven.

Echter, als deze spanning niet wordt afgevoerd op een natuurlijke manier, of als de stress blijft bestaan en dus in het lichaam aanwezig blijft, dan wordt het ongezond. Het aangemaakte stresshormoon cortisol zorgt bij langdurige stress voor negatieve effecten op de gezondheid. Te denken valt aan: hart-en vaatziekten, diabetes, slaapproblemen, vermoeidheid, verminderde werking van het immuumsysteem, depressie, problemen met de spijsvertering.

Kinderen die op jonge leeftijd 1 of meerdere (langdurige) stress-momenten hebben ervaren (dus: wat zíj als zeer stressvol hebben ervaren, niet of het in ONZE beleving spannend of stressvol was!) en de cortisol niet goed hebben afgevoerd, hebben later meer risico op deze stress-gerelateerde klachten en ziekten. Daarom is het belangrijk om je kindje zoveel mogelijk te laten ontspannen door o.a. zang, muziek en beweging. Op deze manier wordt de spanning op een natuurlijke, veilige en super zachte manier uit het lichaam afgevoerd.


* Vanaf welke leeftijd kan ik met mijn kindje komen?

– Vanaf het moment dat je zwanger bent 🙂 

Teveel spanning in het lijfje van je kindje, die niet afgevoerd wordt, is op geen enkel moment goed voor je kleintje. Dus merk je dat er al veel spanning is tijdens je zwangerschap, dan kan een Magische MuziekSessie jou helpen om die spanning af te voeren en kun je weer vanuit een ontspannen en intuïtief gevoel contact maken met je kindje.

Heeft jouw kindje direct of vlak na de geboorte al veel meegemaakt (een operatie, een plotselinge scheiding tussen jou en je kindje, een langere periode in het ziekenhuis) dan kan een Magische MuziekSessie veel Licht, Verbinding en Magie geven.


 * Mijn kindje is inderdaad een keer opgenomen geweest in het ziekenhuis, maar ik zie dat ie nergens last van heeft. De periode na de operatie is ie thuis gewoon rustig gaan spelen. Slapen gaat sinds kort wel slecht, maar dat kan ook aan de leeftijd liggen. Of zie jij dit anders?

– Dat ligt helemaal aan de situatie. Mijn ervaring is echter wel dat de verwerking van iets groots als een operatie, later kan ontstaan. Woede-aanvallen, slecht slapen, niet willen eten, opvallend verlegen of juist ‘clowntjes’-gedrag bij andere mensen kunnen te maken hebben met teveel spanning  in het lichaam. Het hoeft niet, maar het kan.

Als je twijfelt of het veranderende gedrag van je kindje wel of niet te maken heeft met de operatie of iets dergelijks, maak dan een afspraak voor een GRATIS InzichtSessie van 30 minuten. Dan luister ik naar jullie verhaal en kijk ik even met je mee.


* Je hebt het vaak over ‘afstemmen’ en ‘energetisch werken’. Wat houdt dit precies in? 

– Om ons heen bestaat alles uit energie. Ook wij mensen hebben een soort ‘energieveld’ om ons heen. Dit veld heeft een bepaalde trilling. Met deze energie (of trilling) werk ik. Dit heet ‘energetisch werken’.

Wat ik bedoel met afstemmen, is dat ik Verbinding maak met jouw energie en met de energie van je kindje. Dit gaat altijd op een zeer Liefdevolle en Zachte manier. Hierdoor kan ik precies aanvoelen waar jullie behoefte aan hebben. Soms zelfs, zonder dat je het zelf doorhad dat je daar behoefte aan had 😉 

Het mooie van zang en muziek is dat het ook werkt via trilling. Zonder trilling, geen klank en dus geen muziek. Op deze manier werkt muziek dus helend: zit je in een lage energie (soms letterlijk, want je bent bijvoorbeeld erg moe), dan zorgt de trilling van mijn stem en de muziek voor een hogere trilling. Dit geeft een ontspannen gevoel. En hierdoor ontstaat er meer ruimte voor Licht, Verbinding en Magie!


* Ik woon in Lutjebroek. Dat is bijna 2 uur rijden… kom je ook aan huis, of doe je ook dingen online/op afstand?

– Afstand is inderdaad een lastig ding. Ik begrijp ook heel goed dat er weinig tijd/fut is om te reizen, naast alle verplichte (medische) afspraken waar jullie agenda waarschijnlijk vol mee staan.

Daarom denk ik graag met je mee!

  • Een GRATIS InzichtSessie kan online, via video-bellen.

  • KnuffelConcerten organiseer ik in Wijchen (vlakbij Nijmegen), maar zo nu en dan ga ik op facebook LIVE en geef ik een mini-KnuffelConcert. Wanneer je je inschrijft op de InspiratieMail, word je op de hoogte gehouden wanneer er weer een online mini-KnuffelConcert is.

  • Een Magische MuziekSessie kan ik zo vorm geven, dat ik op afstand op jullie afstem (dat is het mooie van energetisch werken!) en de liedjes, VerbindingsSpellen of Ontspanningsoefeningen speciaal voor jullie op video opneem. Je krijgt dan eigenlijk een KnuffelConcert op maat 🙂 .

  • Ook kan ik een Magische MuziekSessie-aan-(zieken)HUIS geven. Alles gaat dan precies hetzelfde als wanneer je in mijn praktijk zou komen, alleen dan heerlijk in je eigen woonkamer. Hier komt wel een meerprijs bij, wat ik graag met je bespreek tijdens de GRATIS InzichtSessie.

  • Jouw Creatieve Kracht en LiedReadingen zijn op afstand, dus hier hoef je niet voor te reizen!


STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan gerust contact met me op, en ik beantwoord je vraag met Liefde!