Dit ben ik

HORMONEN EN EXTRA ZORGEN
8 weken oud, zo oud was Sem toen hij zijn eerste operatie kreeg en ik daar – strak van rondgierende hormonen en de extra zorgen die we sinds zijn geboorte erbij hadden gekregen – stond met hem in mijn armen, tussen 5 andere huilende en verdrietige baby’s op de afdeling kinderchirurgie. Rusteloos gehuil en geen andere ouder te bekennen. Dit brak mijn hart en Sem raakte verder overstuur.

TWINKEL KLEINE STER
Intuïtief wiegde ik hem heen en weer en begon voor hem te zingen. Twinkel kleine ster, het liedje dat ik ook voor hem zong toen hij nog in mijn buik zat. Hij werd rustig. Keek me aan, maakte contact en bedankte me met een ontspannen gezicht en een ontspannen lijfje. Hij lachte en ik smolt. Ik ben bij je, dacht ik. Het is goed.

DE SPEELSE KRACHT VAN MUZIEK
Dit was het moment dat ik me realiseerde hoe krachtig muziek werkelijk kan zijn. Vanuit mijn opleiding Docent Muziek wist ik natuurlijk al hoe belangrijk muziekeducatie is voor kinderen. Maar dit ging dieper. Ik kon mijn kind troosten met mijn stem, met zoiets magisch als muziek!

En niet alleen míjn kind: ALLE baby’s op de afdeling werden rustig toen ik begon te zingen en er ontstond een zachte, vredige sfeer. Ik besefte me dat zang&muziek een speelse manier is om kinderen – zo jong als een paar dagen oud – te laten ontspannen, te laten lachen in angstige of verdrietige tijden.

MUZIEK VERBINDT, HEELT EN ONTSPANT
Wat ik het mooiste vind aan zang&muziek, is dat het zoveel meer is dan ‘gewoon, gezellig, leuk luisteren naar een liedje’. Muziek verbindt, heelt en ontspant. Het brengt je van je hoofd (waar je de zorgen, stress en angsten ervaart) terug in je hart, van waaruit je kunt ontspannen. Kunt ZIJN. Kunt accepteren dat het leven is zoals het is, in liefde en in rust. Vanwaar je intuïtief kunt handelen naar jezelf en je omgeving.

STRALEND KIND
Daarbij zie ik ook dat zang&muziek een kind weer in zijn kracht zet, een kind kan laten stralen. Voor mij een prachtige combinatie, omdat ik door mijn intuïtieve en speelse benadering een kind volledig kan laten ZIJN wie hij/zij werkelijk is. In al zijn kunnen, licht en stralendheid. En hoe meer licht hij kan toelaten in zijn (jonge) leven, hoe zelfverzekerder en gelukkiger hij zal zijn in de toekomst!

DIT BEN IK
Je vraagt je misschien af wie ik ben, waarom ik dit allemaal weet, en wat ik jouw kind te brengen heb. Allemaal logische en leuke vragen: ik stel me je graag aan je voor!

Ik ben Fabrina Willemse, (zieken)HUISMOEDER van 2 creatieve en sensitieve kinderen en een beetje een eigenwijze, dolle Brina in het volgen van mijn eigen hart

De afgelopen jaren heb ik met de kinderen behoorlijk wat uitdagingen voor mijn voeten geworpen gekregen, maar onze liefde voor elkaar én de liefde voor muziek, heeft me keer op keer weer opnieuw doen beseffen hoe grillig, maar zeker ook heel mooi het leven kan zijn. Je leeft maar 1 keer en de tijd gaat snel voorbij, dus waarom blijven hangen in de dingen die jou geen energie geven, als je je ook kunt richten op de positieve dingen?

Maar niet alleen deze mindset heeft me geleerd om dankbaar en liefdevol te zijn. Muziek en andere creatieve vormen spelen van jongs af aan een grote rol in mijn leven en het heeft er voor gezorgd dat ik mijn speelsheid, vrolijkheid en magische kijk naar dingen heb kunnen behouden.

Door liedjes en gedichten te schrijven, kreeg ik dingen makkelijk op een rijtje, voelde ik weer wat ik diep van binnen voelde en kon het hierdoor helen. Door te dansen kon ik mijn hoofd weer even legen op dagen dat ik me rot voelde. En door te acteren en voor kinderen verhaaltjes te bedenken, kon ik in een wereld blijven waarin alles mogelijk en grappig was!

Precies deze magie wil ik zo veel mogelijk overbrengen op de lieve kindjes die nu geboren worden. Hen laten stralen in al hun eigenheid. En dan in het bijzonder de kinderen die een ‘moeilijke’ start hebben gehad, een stressvol begin. Wanneer zij hun speelsheid, magie en eigen creativiteit positief kunnen ervaren, dan kunnen zij dit later zelf blijven toepassen in hun leven en uitgroeien tot zelfverzekerde pubers en intuïtieve volwassenen.

WIL JIJ DIT OOK VOOR JOUW KINDJE?
Merk je dat jouw kindje niet lekker in zijn vel zit, of voel je dat het stress ervaart? Dan kunnen jullie vast en zeker wel wat magie en vrolijkheid gebruiken!

Maak gerust een afspraak voor een GRATIS vrijblijvende 1e kennismaking, waarin ik je alvast een leuke (muzikale) tip geef om samen met je kindje te proberen, zodat jullie al meteen kunnen genieten van zang&muziek!