In the blood

Gister reed ik in de auto en toen kwam John Mayer met ‘In the blood’ voorbij.  Een prachtig lied, waar ik al vaak naar heb geluisterd en die dan ook maar niet uit mijn hoofd gaat. Dagen kan ik het lied zingen (althans, de tekst blijft nog niet echt hangen, dus het wordt vaak meer couplet mompelen en dan uit volle borst: ‘Will it wash out in the water or is it always in the blood’).

Maar gister viel me opeens een zin in het begin op. Een regel die me raakte, omdat onlangs mijn vader is overleden en ik hierdoor veel bezig ben (geweest) met patronen en gewoontes die ik van mijn ouders overgenomen heb (en de vraag of deze wel of niet bij me passen). Het lied heb ik al zo vaak gehoord, maar gister luisterde ik pas echt.

How much of my father am I destined te become
Will I dim the lights inside me
Just to satisfy someone

Pats, binnen.

De paar maanden dat mijn vader ziek was en uiteindelijk stierf, is een tijd geweest van bezinning en verdriet. Maar tegelijk ook van herkenning en mezelf opnieuw ontdekken. Vragen stellen die er toe doen, patronen inzien en nieuwe dingen proberen. Of juist handelen vanuit trots, in naam van. Omdat we nu eenmaal veel op elkaar lijken.

Het lied bracht me weer nieuwe informatie over de vragen die zo in mij leven. Een puzzelstukje weer op zijn plek, de basis weer wat sterker dan het was. Het is zo mooi hoe dit werkt! Let er maar eens op voor jezelf: dat opeens een tekst van een lied je opvalt, of je steeds een bepaalde zin uit een liedje in je hoofd hebt. Dan is dat een boodschap, een puzzelstukje die jou nét een nieuw inzicht kan verschaffen wat je op dat moment nodig hebt. En als je er zelf niet uit mocht komen, dan ben je welkom om dit samen te doen 🙂

Wat valt jou op in dit lied?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s