Dansen met sneeuwpoppen

Brrr, wat een kou! Wij hebben gelijk de stemming van de winter te pakken en hebben dit liedje gezongen. Onder het filmpje heb ik een paar leuke activiteiten beschreven. Houd altijd rekening met de leeftijd van de kinderen: sommige opdrachten zijn misschien nog te lastig: pas dit gerust aan, het gaat er natuurlijk vooral om dat het leuk is voor iedereen!

  1. Gebruik het liedje net als in het spelletje ‘Zakdoekje leggen’: iedereen zit in een kring met de ogen gesloten, 1 kindje legt een hoed achter een kindje, terwijl het liedje wordt afgespeeld of een stukje wordt gezongen. Als de muziek stopt, mogen de andere kinderen in de kring omkijken. Wie heeft de hoed?
  2. Knutsel een leuke sneeuwman. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt, hier en hier zijn leuke voorbeelden. Maar via google is nog veel meer te vinden!
  3. Voetjes van de vloer! Doe een Frosty-dans met elkaar. Volg de tekst van het liedje, daar zitten veel leuke bewegingen in. Hoe ziet het eruit als je gaat smelten? Hoe rent een sneeuwpop? Maak er een spelletje van met een hoed: wie de hoed op heeft, mag een improvisatie-dansje doen in de kring!
  4. Sneeuw-dans. Ken je de stop-dans? Dat je danst als de muziek aan staat, en stopt als de muziek weer stopt? Dit is een kleine variatie. Geef alle kinderen sneeuwvlokjes (gescheurd papier, wattenbolletjes) en laat het lekker sneeuwen als de muziek aan staat. Als de muziek stopt, gaat het zonnetje schijnen (dit kun je evt. ook nog visueel maken met een zonnetje), wordt het warm en smelt iedereen… oh jee… Als iedereen op de grond ligt van het smelten, raap je samen alle vlokjes weer op en begin je van voor af aan.

Dit is een mooi filmpje van een sneeuwdans in Tibet. Laat je inspireren en probeer ook eens de bewegingen die zij maken, dans in een kring, draai in het rond, pak wat lintjes en dans! Veel plezier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s