Maak je dromen waar

Een paar jaar geleden heb ik met een vriendin de peuter/kleutervoorstelling ‘Jip en de Droomkoffer’ geschreven. Het verhaal gaat over een aap die heel graag clown wil worden, maar niet weet hoe dat moet. Zijn vriendinnetje Jet besluit hem te helpen en samen beleven ze een grappig zoek-avontuur met fantasierijke plekken. Ze hadden namelijk een koffer gevonden, de droomkoffer, en die laat al je dromen uit komen. Zo komen ze uiteindelijk ook uit in het circus, waar Jip les krijgt van een echte clown.

Deze voorstelling was voor mij het begin van een stap in de richting van mijn eigen droom, namelijk om te schrijven, te zingen en te acteren. Met het maken van ‘Jip en de Droomkoffer’ ontdekte ik dat je al je passies kunt combineren, zolang je maar open staat voor de uitkomst. En daar ging het mis. Want ik staarde me blind op iets wat er nog niet was. Op iets waar ík nog niet was.

Stoppen en opgeven…
We besloten te stoppen met Jeugdtheater JIP en in 1 klap viel mijn droom in duigen. De enige plek waar ik al mijn creatieve uitspatting kwijt kon en daarbij ook nog een heel fysiek deel van mezelf leerde kennen, was er niet meer. En ik had het allemaal aan mezelf te danken. Ik gooide mijn eigen glazen in, door niet te willen kijken naar wat ik wél had. Ik zag alleen maar wat ik nog niet had bereikt.

Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik deze les leerde. Staar je niet op een vorm die je kent, maar blijf open staan voor alles wat een project je kan brengen. Ik had iets in mijn hoofd wat ik wilde bereiken, en daardoor klemde ik mezelf vast in iets wat zich niet laat leiden. Namelijk, de kracht van het Universum.

Werken vanuit je Hart
Ik leerde, dat je mag vertrouwen op een goede afloop, wanneer je werkt vanuit je hart. Vanuit je passie, vanuit waar jij blij van wordt! Al gaat het niet de kant op je had bedacht, vertrouw erop dat het precies de goede kant op gaat. Zolang je maar stappen blijft nemen die je dienen. Die je als het ware optillen en waar je hart een sprongetje van maakt. Waar je geen twijfel hebt in eerste instantie en die jouw laten zweven. Die keuzes. Die stappen. Die richting moet je volgen. Wat de uitkomst ook zal zijn. Vertrouw erop dat het goed is. Want jouw stappen zijn belangrijk en zullen worden ‘beloond’.

Zolang je maar doorgaat en niet, zoals ik, jezelf klem zet door het op te geven. Er niet meer naar te willen kijken en er niks meer mee willen doen. Ga door! Volg je pad! Als niet via weg A, dan wel via weg B. Of C, of D.

Geef je dromen NOOIT op!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s